Специалистите в кредитното финансиране съвсем основателно ни обръщат внимание, че напоследък най - търсения финансов продукт са т.нар ”бързи кредити”. Интереса към тази форма на потребителско кредитиране бележи значителен ръст, въпреки сравнително високата лихва. Дневс ще разгледаме въпроса как да вземем бърз кредит и същевременно с това да избегнем неприятните изненади, които нерядко вървят с тях.

Бързия кредит е идеален инструмент за финансиране на хора, които имат нужда от парични средства на принципа „тук и сега”. Причината да се прибегне до бърз кредит са следните:

Основната причина е бързата обработка на документите за кредитиране, като парите могат да бъдат получени буквално до няколко часа. Друга причина е изискванията към документите за кандидатстване –  кредитополучателя трябва само да притежава валидна лична карта. На следващо място е масовата достъпност на бързия кредит, като дори и клиенти с проблемна кредитна история, на които банките биха отказали финансиране на 100 % могат да получат бърз кредит..

Но също така трябва да обърнем внимание и на лихвите по бързите кредити, като много често лихвения процент на този вид кредитиране превъзхожда тези по класическите потребителски заеми два и повече пъти. Българското законодателство не регламентира максималната сума на отпусканите бързи кредити, за това и много кредитни институции откровено злоупотребяват с таксите и комисионните по тях.

Как обаче да вземем изгоден бърз кредит? По този въпрос кредитните експерти съветват – първото и най-важно условие на кредитоискателят трябва да бъде да си изясни процентните ставки на лихвите и таксите и сумата на реалното оскъпяване. Получавайки тази информация от кредитния консултант е необходимо детайлно да се запознае с договора за бърз кредит. Ако някоя клауза не му е ясна, като например механизма на изчисляване на определени коефициенти  не следва да бърза да подпише документите въпреки настояванията и сладкодумията на представителя на кредитната институция. Друг юридически капан, в която маже да попадне клиента на бързи кредити може да се окаже факта, че пускайки заявка за бърз кредит, с подписът си той се съгласява, че отправя публична оферта и декларира, че разбира и е съгласен с условията по кредита.

Обикновено повечето потребители са съгласни да вземат бърз кредит на максимално висок процент, защото нуждата ги притиска, но въпреки това имат желание да го погасят в максимално кратък срок. Макар че, повечето от тях  не забелязват, че обикновено има и клауза за предсрочно погасяване, при това значителна. Накрая като съвет към хората в нужда бих  дал съвет да се въздържат от ползването на бързи кредити от финансови институции и ако кредитната им история го позволява да потърсят потребителски кредит от банкова институция. Ако кредитната история на клиента правят този вариант малко вероятен, по добре да се потърсят услугите на заложните къщи и да използват продукта бърз кредит срещу залог на движима вещ, който в много случаи може да се окаже по-изгоден от необезпечения бърз кредит.

още бързи кредити:

Бързи Кредити

Пари по Мярка с Минимум Документи.
Безплатно кандидатстване Без такси!
Потребителски & Ипотечни и Бързи Кредити. Бързо и лесно. Кредити онлайн от 100 до 5 000 лева
Бързи кредити от kreditirane.info